Tre nordmenn klare for Slaget om Norden

Tre nordmenn klare for Slaget om Norden

I helgen kvalade en åttonde svensk in i sig Nordens största freeroll, Paradise Pokers Slaget om Norden 3. Magnus Håkansson från Stockholm spelade till sig en av de åtråvärda platserna och han åker till lyxhotellet Atlantis på Paradise Island i maj för att försvara de blågula färgerna. Finalen ser ut att bli en kamp mellan Sverige och Danmark.

Hittills har tolv danskar, åtta svenskar, tre norrmän och en finländare tagit sig vidare till finalspel.

– Äntligen får man väl säga. Jag har hamnat bland de tjuga bästa i flera veckofinaler och tillslut fick jag utdelning på mitt hårda arbete, säger en lycklig Magnus.

Oväntad födelsedagspresent

Magnus arbetar som IT-ansvarig på Bauhaus och han har spelat poker på nätet sedan ett år tillbaka. Hans kvalificering till Bahamas är den största vinsten hittills, tidigare har han vunnit mindre potter på några tusenlappar. Finalplatsen kom lägligt då Manus fyllde 42 år dagen efter vinsten. Nu återstår träning inför livespelet på Bahamas.

– Jag har ingen erfarenhet av livespel så jag måste nog se till att träna innan avresa. På nätet spelar jag tajt och varierat, vi får se om jag kan köra samma taktik live, säger Magnus.

Slaget om Norden har blivit en succé och Paradise Poker lanserar nu sajten alaskaadvocacy.com för att möta upp och informera kring tävlingen som har flera tusen spelare varje dag. Idag hålls fyra kvalheat varje dag, varav två är gratis och två är Cash-satelliter med direktplatser till söndagens veckofinal och en chans till en plats på Bahamas